eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem hozott határozatot az ENSZ BT az izraeli-palesztin konfliktus ügyében

Nem hozott határozatot az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerda éjjeli rendkívüli tanácskozásán az izraeli-palesztin konfliktus ügyében.

Hardip Szingh Puri indiai ENSZ-nagykövet, a BT soros elnöke a zárt ajtók mögött megrendezett, 90 percig tartó ülés végeztével újságíróknak nyilatkozva azt mondta: a BT-tagok csak abban tudtak megállapodni, hogy kiadnak egy közleményt, miszerint rendkívüli ülést tartottak, és készek továbbiak megtartására, ha szükséges. Hangsúlyozta, hogy hazája nagyköveteként - és nem BT-elnökként - beszél, amikor azt mondja: reméli, hogy az ülés megtartásának puszta ténye segít enyhíteni a feszültséget a Közel-Keleten, és megakadályozni a konfliktus kiterjedését.

A Palesztin Hatóság - amelynek képviselete jelen volt az ülésen, hasonlóan Izraeléhez - azt kérte, hogy a BT adjon ki közleményt, amely felszólítja Izraelt hadműveletének leállítására.

Az ülés előtt arab nagykövetek egy csoportja újságírók elé állt, és képviseletükben Daffa-Alla Elhag Ali Osman szudáni nagykövet azt mondta: kérni fogják a BT-től, hogy ítélje el Izrael "barbár és kegyetlen támadását". Nyilatkozat azonban nem született.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×