eur:
390.71
usd:
366.42
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Rio+20: nincs megegyezés a zárónyilatkozatról

Kétnapi intenzív tárgyalásokat követően sem körvonalazódik megegyezés a zárónyilatkozat tervezetéről, a fenntartható fejlődésről Brazíliában zajló Rio+20 ENSZ-konferencián.

A nagyszabású tanácskozás szerdán kezdődött Rio de Janeiróban, az állam- és kormányfők június 20. és 22. között vesznek részt a csúcson, amelyen jelenleg 190 ország küldöttségének képviselői próbálnak egyezségre jutni. A tárgyalásokra három napot tűztek ki a szervezők.

"Fel kell gyorsítanunk a dolgokat, már csak egy napunk maradt" - mondta az ENSZ-főtitkár hivatalának képviseletében Nilchil Seth a brazil nagyvárosban. Megjegezte, ez most nem az új ötletek, hanem a szöveg lezárásának az ideje. Nézetkülönbségek elsősorban a fenntartható fejlődést és a tudásátadást szolgáló projektekre vonatkozó finanszírozás körül vannak.

Elképzelhető, hogy az informális egyeztetéseket meghosszabbítják, a házigazda Brazília ugyanis el akarja kerülni, hogy az előzetes tárgyalások zátonyra fussanak.

"Amennyiben a tárgyalások nem vezetnek sikerre pénteken, Brazília, mint a konferencia elnöke, saját kezébe veszi az egyeztetést, és közös nevezőt keres a különböző álláspontok között" - jelentette ki a tanácskozást brazil részről koordináló Luiz Alberto Figueiredo Machado.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×