eur:
385.59
usd:
355.12
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Nem akarja megadni magát a toulouse-i merénylő

Tovább alkudozik a rendőrséggel, és nem akarja megadni magát az elmúlt napokban Toulouse-ban elkövetett merényletek feltételezett tettese, aki immár csaknem 30 órája elbarikádozta magát egy Toulouse-i társasház egyik lakásában.

A rendőrség több száz, erősen felfegyverzett tagja körülzárva tartja a négyemeletes társasházat a délnyugat-franciaországi városban. A hatóságok az egész városrészben lekapcsolták az áram- és gázszolgáltatást.

A rendőrök az éjjel több robbanást is előidéztek, hogy megfélemlítsék a feltételezett merénylőt.

A BFM hírtelevízió jelentése szerint a 24 éves férfi nem hajlandó megadni magát, de tovább tárgyal a rendőrséggel. Előző nap még azt ígérte, megadja magát.

Claude Guéant belügyminiszter csütörtökön reggel az RTL rádiónak azt mondta, nem bizonyos abban, hogy a férfi még életben van, mivel a rendőrségnek egész éjjel nem sikerült kapcsolatba lépni vele.

A feltételezett merénylő szerda hajnalban automata fegyverből rálőtt a lakást megrohanó rendőrökre, és legalább kettőt megsebesített közülük. Később egy telefonért cserébe átadott egy pisztolyt, a gyanú szerint azt a gyilkos fegyvert, amellyel az elmúlt 11 napban három támadásban megölt hét embert, köztük három gyereket.

A rendőröknek telefonon bevallotta, hogy szerdára újabb merényletet tervezett egy katona ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×