eur:
387.81
usd:
357.61
bux:
68120.37
2024. május 17. péntek Paszkál

Erős földrengés volt Fukusima közelében

Erős, a Richter-skála szerint 6,8-es földrengés rázta meg pénteken Japán északkeleti részét Fukusima prefektúra közelében, de a márciusi rengés és szökőár miatt megrongálódott fukusimai atomerőműben nem okozott újabb zavarokat.

Biztonsági okokból mindamellett a Fukusima-1 (Daiicsi) erőműből "időlegesen evakuáltak minden ott dolgozó alkalmazottat" - közölte az üzemetető Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) szóvivője, Tanaka Ai.

A japán meteorológiai intézet jelentése szerint a földrengés helyi idő szerint délután a Csendes-óceánban történt, a japán partoktól mintegy 80 kilométerre, 20 kilométeres mélységben. Sem áldozatokról, sem károkról nincs hír, de a hatóságok figyelmeztették a lakosságot utórengések lehetőségére.

Szökőárriasztást adtak ki Mijagi és Fukusima partjaira vonatkozóan, de csak mérsékelt, mintegy félméteres cunami veszélyére figyelmeztetve. A földmozgás megrengette a házakat a 250 kilométerrel délebbre fekvő Tokióban is.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×