eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

85 halott az ifjúsági táborban

Nemzeti tragédiának nevezte az Oslóban és a norvég fővárostól 40 kilométerre lévő Utoya szigetén elkövetett kettős merényletet a norvég miniszterelnök. A két támadásban 92 ember halt meg.

A rendőrség tájékoztatása szerint a norvég fővárostól 40 kilométerre lévő Utoya szigetén egy 32 éves férfi lövöldözött, akit elfogtak, kihallgatása jelenleg is tart.

Az adatok még mindig nem véglegesek, a sebesültek közül több ember állapota is válságos.

Korábban egy pokolgép robbant a norvég főváros kormányzati negyedében. Az akcióban 7 ember vesztette életét, 9-en súlyosan megsebesültek.

A magyar Külügyminisztérium közleménye szerint nincs magyar áldozata az oslói pokolgépes merényletnek. Szűcs Gabriella, a Külügyminisztérium helyettes szóvivője hangsúlyozta: azt kérik a kint tartózkodó magyaroktól, hogy vegyék fel a kapcsolatot a magyar konzulátussal.

A NATO-tag Norvégiában a második világháború óta nem követtek el merényletet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×