eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megkezdődött a magyar elnökséget lezáró EU-csúcs

Megkezdődött Brüsszelben az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek találkozója, amely számos, magyar elnökség alatt született döntést véglegesít.

A várhatóan péntek délutánig tartó csúcsértekezleten jóváhagyják egyebek között az unió Duna-stratégiáját, a romák társadalmi beilleszkedését segíteni hivatott uniós keretstratégiát, az euróövezet stabilitásának növelése érdekében szükséges szerződésmódosítást, továbbá szó lesz a horvát-EU csatlakozási tárgyalások lezárásról és az unión belüli gazdasági koordinációt fokozó új eljárásokban elért haladásról.

José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke és Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke már az ülés kezdete előtt gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek a magyar elnökség eredményes tevékenységéhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×