eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szívrohamot kapott Amerikában a palesztin kormányfő

Szívrohamot kapott, de már jól van az egyesült államokbeli magánlátogatáson tartózkodó Szalám Fajjád palesztin miniszterelnök, annak a kórháznak a szóvivője szerint, amelybe beszállították.

A szóvivő hozzátette, hogy a miniszterelnök két napon belül elhagyhatja a kórházat. A Palesztin Hatóság (PH) miniszterelnöke a Texas állambeli Austinban tartózkodott, amikor a szívroham érte vasárnap. A PH kormányának szóvivője a ciszjordániai Rámalláhból telefonon elmondta, hogy a kormányfő fiának diplomaátadó ünnepségére utazott a városba.

Az 1952-es születésű Fajjád nemzetközi hírű közgazdász, volt alkalmazottja a Világbanknak. 2007 júniusa óta áll a ciszjordániai palesztin kormány élén. A francia hírügynökség úgy tudja, hogy erős dohányos.

Éppen az utóbbi hetekben vált kérdésessé, hogy Fajjád kormányfő marad-e, mert megállapodást kötött egymással a PH és a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin radikális szervezet. Eszerint közös ideiglenes kormányt alakítanak, és jövőre választásokat rendeznek.

A Hamász alapvetően ellenzi, hogy Fajjád maradjon a posztján, de egy tisztségviselője hozzátette, hogy nem végleges az elutasításuk. Támogatói szerint Fajjád jelentősen növelné a közös palesztin kormány elfogadottságát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×