eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Tripoli a NATO légicsapások célpontja

Öt erőteljes robbanás rázta meg hétfő este a líbiai fővárost, amely az elmúlt napokban a NATO heves légicsapásainak célpontjává vált.

Tripoli keleti, Ain Zara kerületének egyik lakosa három erős robbanásról, majd azt követően a magasba csapó lángokról és füstoszlopról számolt be az AFP francia hírügynökségnek.

Ugyanezen kerület egy másik lakosa valamivel később két további detonációról adott hírt.

Az al-Dzsamahiríja televízió a NATO-ra utalva közölte, hogy a "gyarmatosító keresztes agresszor" polgári és katonai célpontokat támadott. A televízió katonai forrásra hivatkozva hozzátette, hogy a légicsapások áldozatokat is követeltek, de számukat nem közölte.

A líbiai főváros múlt péntek óta a NATO intenzív légicsapásainak célpontja.

A líbiai kormányellenes lázadók hétfőn közölték, hogy kiverték a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erőket a két hónapja ostromlott Miszráta városából. A felkelők csapatainak több parancsnoka kijelentette, a kormányerők visszavonultak a városból és jelenleg Miszráta elővárosaiban állomásoznak. Miszráta legnagyobb kórházának egyik orvosa elmondta, hogy a városban hétfőn kilenc ember meghalt, további negyven pedig megsebesült robbanásokban; vasárnap 27, szombaton pedig 28 halálos áldozata volt a miszrátai detonációknak, harcoknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 12. 19:26
×
×
×
×