eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Ban Ki Mun elítélte a tüntetők elleni Szíriában alkalmazott erőszakot

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár elítélte a szíriai kormány által alkalmazott "ismétlődő erőszakot", és követelte, hogy a hatalom azonnal vessen véget a békés tüntetők elleni erőszakos fellépésnek - közölte helyi idő szerint péntek este New Yorkban Farhan Haq, a főtitkár szóvivője.

Pénteken több mint 70 tüntetőt lőttek agyon a biztonsági erők Szíriában, amikor éles lőszerrel és könnygázzal oszlatták fel a tüntető tömegeket az arab ország több városában. A több mint egy hónapja tartó szíriai tüntetéssorozat folyamán még sosem lőttek le ennyi embert egyetlen nap alatt.

Az ENSZ-főtitkár egyúttal figyelmeztette a szíriai hatóságokat az emberi jogok betartására, különösen hangsúlyozva a vélemény-, a gyülekezési és a sajtószabadságot. Követelte, hogy független, átlátható és hatékony vizsgálat derítse ki a mészárlás körülményeit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 12. 19:26
×
×
×
×