eur:
390.69
usd:
366.15
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Zavargások törtek ki Haitin az ENSZ ellen

Az ENSZ békefenntartóira támadott tiltakozók tömege hétfőn Haiti két városában; a szigetországban sokan azt hiszik, hogy az ázsiai kéksisakosok hurcolták be a kolerát az országba, amit az ENSZ cáfol.

Az északi Cap-Haitien és a központi Hinche városban kövekkel dobálták meg a nepáliakat, akik könnygázt használtak ellenük - közölték szemtanúk, és a hírt megerősítette a rendőrség is. Cap-Haitien kikötőben felgyújtottak egy rendőrőrsöt. A városban több embert lőtt sérülésekkel szállítottak kórházba - mondta egy orvos.

A Haitin korábban ismeretlen betegség már majdnem ezer ember halálát okozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×