eur:
389.37
usd:
363.68
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hasmenéssel küzdenek a sportolók a Nemzetközösségi Játékokon

Hiába igyekezett India feledtetni a megnyitóval a Nemzetközösségi Játékokat megelőző rossz híreket, most arról érkeztek hírek, hogy tucatnyi úszó betegedett meg. A sportolók egy vírust kaphattak el, a feltételezések szerint az egyik edzőmedence vizéből.

Több ausztrál és angol úszó panaszkodott hasi problémákra, és az angol úszóválogatott orvosa megerősítette, hogy tíz versenyzőjük vírusfertőzést kapott. Az ausztrálok azt mondták, hogy hat sportolójuk betegedett meg az indiai Nemzetközösségi Játékokon.

Illetékesek azt gyanítják, hogy a versenyzők az újdelhi úszócentrum egyik gyakorlómedencéjének vizéből kaphatták el a vírust. Mike Fennell, a Nemzetközösségi Játékok Szövetségének elnöke azt mondta: sürgősen kivizsgálják az esetet, mintákat a vízből.

Fennellnek persze feltették a kérdést, hogy idő előtt leállítsák-e az úszószámokat, vagy máshol rendezzék-e meg azokat, amit azzal hárított el, hogy nem akar találgatni. Megjegyezte viszont, hogy ha nem biztonságos a víz, akkor nem lehet úszni benne.

Az ausztrál úszócsapat szóvivője közölte: két sportolójuk annyira rosszul érezte magát, hogy nem tudott részt venni az edzéseken, az angol delegáció szóvivője pedig arról beszélt, hogy az 541 fős küldöttségük hét-tíz százalékának volt "enyhe, egynapos hasi problémája".

Az angol úszók médiafelelőse szerint túl nagy ügyet csináltak a dologból, de megerősítette: az úszóknak is voltak gondjaik, bár egyikük sem maradt ki a versenyekből.

A Nemzetközösségi Játékokat az Olimpiához hasonlóan négyévente rendezik, és azon többnyire a volt Brit Birodalom utódállamaiból - 71 országból - érkező sportolók vesznek részt. Az idei játékokra árnyékot vetett az építkezések csúszása, a korrupciós vádak, a terrorizmustól való félelem és szervezők számára gondot jelentő heves monszunesők.

A sportolók lakhelyét korábban elborító mocsokról készült felvételek bejárták a világsajtót, és gondot jelentett az is, hogy a rendezvény kezdetén elmaradtak a nézők. A szervezőbizottság azonban azt mondja, hogy a hátralevő eseményekre 125 ezer jegyet tudtak eladni, a jövő heti rögbimeccsekre például már nem lehet belépőt kapni, de a tenisz- és a bokszmérkőzésekre is szinte teltházasak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×