eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Halálos áldozatokat szed a tájfun

Tizenhárom ember meghalt, további 33 pedig eltűnt Kína déli részén a Fanapi névre keresztelt tájfun pusztítása következtében - jelentette szerdán a pekingi média.

Az áldozatok halálát a tájfunnal járó heves esőzések által előidézett földcsuszamlások okozták.

Kanton tartományban például öt ember vesztette életét, miután átszakadt egy töltés, két másik pedig összeomló háza romjai között lelte halálát.

Fanapi vasárnap és hétfőn Tajvanon söpört végig, helyenként 220 km/órás széllökésekkel. A tájfun két ember halálát okozta a szigeten, több mint százan megsérültek.

A Fanapi valamelyest veszített erejéből, amint Fucsien térségében elérte Kína déli partvidékét.

Címlapról ajánljuk
Ömlik a támogatás az agráriumba: évi 160 milliárd forinttal bővülhet az ágazat jövedelme

Ömlik a támogatás az agráriumba: évi 160 milliárd forinttal bővülhet az ágazat jövedelme

Nagy érdeklődés kíséri az augusztusban kiírt agrár- és vidékfejlesztési pályázatokat – mondta a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár az MBH Bank szakmai rendezvényén. Az ágazatba döntően hazai társfinanszírozással mintegy 1500 milliárdos fejlesztési forrás kerül 2027-ig, ezzel a számítások szerint évi 150-160 milliárd forint jövedelembővülés érhető el.

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 13:44
×
×
×
×