eur:
385.97
usd:
354.62
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Alig több mint három év börtönnel megúszták a pókertorna kirablói

Három évet meghaladó börtönbüntetésre ítélték egyenként azt a négy bűnözőt, akik márciusban Berlinben egy nemzetközi pókertorna nyereményének szánt összeget akarták elrabolni. Végül csak az összeg valamivel több mint negyedét tudták megkaparintani.

A két német, egy török és egy libanoni fiatalember közül hármat három és fél év szabadságvesztéssel sújtotta a bíróság, míg negyedik társuk 3 év kilenc hónapot kapott.

A 19 és 21 év közötti rablók március 6-án Berlin egyik legelőkelőbb szállodájába, az Európa egyik legnagyobb pókertornájának otthon adó Grand Hyattbe pisztolyokkal és késekkel felfegyverkezve hatoltak be a 800 ezer eurós nyeremény megszerzése reményében, de csak 242 ezer euróval sikerült elmenekülniük.

A pontosan 3 perc alatt történteket videokamerák rögzítették, így többek között az egyik rabló és az egyik biztonsági őr közötti dulakodást, majd azt, hogy egy másik rabló siet társa segítségére. A rendőrök még ki sem érkeztek a szállodába, amikor a rablók már kereket oldottak. Viszont a nagy zűrzavarban elejtettek egy zacskót, amelyben a nyereményösszeg nagy része volt.

A nyomozás hatalmas erőkkel indult meg a tettesek kézre kerítésére, de végül a bűnbanda úgy bukott le, hogy jó egy héttel a látványos akció után a csoport egyik német tagja feladta magát és megnevezte társait. A tettesek ugyan rács mögé kerültek, de az elrabolt összegből mindössze 4 ezer euró került elő eddig.

A bíróság az ítélet kihirdetésekor bírálta a torna szervezőit is, mert nem vezettek be megfelelő biztonsági intézkedéseket a 950 fő részvételével zajló esemény lebonyolítására.

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×