eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Százegy éves amerikai turista érkezett Romániába

Nem kis megdöbbenéssel figyeltek fel a román hatóságok arra az amerikai turistára, aki százegy éves és négy hónapos korában döntött úgy, hogy ellátogat Romániába.

A hölgy ráadásul nem a legközvetlenebb útvonalat választotta, hiszen előbb repülővel érkezett Németországba egy amerikai turistacsoporttal együtt, majd ott sétahajóra ült, és a Dunán utaztak Romániáig.

Mircea Vladu, az egyik romániai utazási iroda igazgatója szerint a szokatlanul magas korú turista májusban tette meg a nagy utazást, amiből számítása szerint tíz napot a sétahajón töltött.

A nő előrehaladott kora ellenére a bukaresti programból sem vonta ki magát, így háromnapos tartózkodása alatt megtekintette a román fővárost, több múzeumot meglátogatott, majd megtekintette a volt román királyi család birtokában lévő Peles-kastélyt, valamint a Brassó melletti Törcsvári kastélyt.

"Végig egyedül ment, csak egy sétabottal segítette magát, és meglehetősen eleven volt - mesélte a Mediafax hírügynökségnek a matuzsálemi korú turistáról az amerikaiak romániai programját szervező utazási iroda igazgatója.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×