eur:
396.96
usd:
356.57
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin

Hét áldozata van az Egyesült Államokban pusztító tornádónak - videóval

Négyről hétre emelkedett a vasárnap hajnali tornádó halálos áldozatainak száma Ohio államban. A vihar tizenhárom kilométeres sávban pusztított: ötven családi ház összedőlt, a 200-250 km/óra sebességű szél pedig villanyoszlopokat és fákat is kicsavart.

Az Egyesült Államok meteorológiai szolgálatának tájékoztatása szerint a forgószél vasárnap hajnalban csapott le Toledótól dél-keletre. A tornádó F2-es erősségű volt, vagyis a szél sebessége meghaladta a 180-250 km/órát. A hivatalos adatok szerint körülbelül ötven családi ház dőlt össze, tizenhárom kilométer széles sávban pedig fákat és villanyoszlopokat is kicsavart a szél, valamint megrongálta a Millbury nevű város tornatermét is, ahol másnap érettségi ünnepséget tartottak volna. A korábbi híradásokkal ellentétben nem négyen, hanem heten vesztették életüket, köztük egy ötéves gyerek.

Nem ez volt az egyetlen tornádó, amely vasárnap csapott le az Egyesült Államokra. Michigan államban tizenegy ember sérült meg, egy atomerőmű pedig automatikusan kikapcsolt az erős szél miatt, szakemberek jelenleg is azt vizsgálják, milyen károk keletkeztek a létesítményben. Illinois-ban tizenhét embert kellett kórházba szállítani, a helyiek beszámolója szerint az egyik kisváros, Streator úgy fest, mintha háború dúlt volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×