eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az Iszlám Konferencia Szervezete segítséget kért

Nemzetközi szervezetek közbenjárását kérte az Iszlám Konferencia Szervezete az izraeli nemzeti örökség részévé nyilvánított ciszjordániai szent helyek ügyében. Basar Dzsafari, Szíria ENSZ-nagykövete elítélte, hogy Izrael történelmi örökségének részévé nyilvánította Ráhel Betlehem közelében található, illetve a pátriárkák Hebronban lévő sírját.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök tiltakozások hullámát indította el szerte az arab világban azzal a vasárnapi bejelentésével, hogy felveszik Izrael történelmi örökségének a listájára a két, zsidók és muzulmánok által egyaránt szentként tisztelt ciszjordániai helyet.

A döntést elítélte a Palesztin Hatóság, csakúgy mint a Gázai övezetet uraló Hamász radikális mozgalom. Egyiptom, Jordánia, illetve az amerikai kormány ugyancsak bírálta Izraelt az egyoldalú lépés miatt. A ciszjordániai Hebronban több összecsapás volt az elmúlt napokban izraeli katonák és palesztinok között a szent helyekkel kapcsolatos politikai-vallási feszültségek nyomán.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×