eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Halálos áldozatokat szedett a lavina Svájcban

Svájcban négy ember halt meg, amikor lavina sodorta el őket. A berni Alpokban tegnap délelőtt először egy síelő került bajba, majd fél órával később egy újabb lavina zúdult le ugyanott, és sodorta el a társuk megmentésére indult síelőket és egy orvost.

A mentőalakulatok nyolc síelőt élve mentettek ki a hó fogságából, de többük állapota válságos volt, és ketten a kórházba szállítás után meg is haltak. Egy síelőnek már csak a holttestét tudták kiásni a hóból. A sötétség beálltával felfüggesztették a keresést, de félő, hogy nem találtak meg mindenkit, és további áldozatok lehetnek a hótakaró alatt.

Délután egy idegenvezetőt és ügyfelét sodorta el a lavina. Az idegenvezetőnek sikerült kiásnia magát, de ügyfele megfulladt a 80 centiméteres hóréteg alatt. Az Alpok nagy részén a lavinaveszély nagyságát jelző ötfokozatú skálán jelenleg a hármas szint van érvényben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×