eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Újabb titkos fegyverraktárra bukkant a hadsereg a Fülöp-szigeteken

Újabb titkos fegyverraktárra bukkant a hadsereg a Fülöp-szigeteken, abban a körzetben, ahol novemberben fegyveres leszámolás történt. A lefoglalt fegyverek között vannak M-16-os gépkarabélyok is, és azokat a tartományi kormányzó egyik birtokán találták meg. A politikust tegnap vették őrizetbe, mert a gyanú szerint köze volt ahhoz a tömeggyilkossághoz, amelyet november 23-án követtek el.

Fegyveresek egy gépkocsioszlopra támadtak, majd meggyilkolták a helyi hatalmat birtokló klánnal szemben a jövő évi kormányzóválasztáson indulni kívánó politikus feleségét, nővéreit és más családtagjait, valamint a velük utazó ügyvédeket és újságírókat. Az út mellett később 57 ember holttestét találták meg. A hadsereg a tartományban a mészárlás után razziákat tartott, és nagy mennyiségű fegyvert is lefoglaltak. Miután erre a jelenlegi vezetőhöz hű fegyveres csoportok szervezkedni kezdtek, a térségben a Fülöp-szigeteki államfő statáriumot hirdetett.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×