eur:
394.36
usd:
370.47
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Oettinger lehet az energiaügyi biztos

Energiaügyi biztos lehet az Európai Bizottságba delegált német jelölt, Günther Oettinger - adta hírül csütörtök este internetes kiadásában a Die Welt című lap.

Az újság azután közölte ezt az értesülését - a forrás megjelölése nélkül -, hogy Oettinger, aki jelenleg Baden-Württemberg tartomány miniszterelnöke, Brüsszelben egyeztetett José Manuel Barrosóval, az EU-bizottság elnökével.

Hivatalos helyről nem kommentálták a Die Welt értesülését. Oettinger elmondta a találkozó előtt, hogy érvényben van egy megállapodás arról, hogy nem nyilatkoznak a sajtónak.

A Die Welt úgy tudja, a dán Conni Hedegaard lesz az éghajlatvédelmi kérdésekkel foglalkozó biztos, és az eddigi bővítési biztos, a finn Olli Rehn lesz a gazdája a gazdaság és a pénzügyek területének. A luxemburgi Viviane Reding - aki eddig a távközlésért felelt - igazságügyi biztos lehet a német lap szerint. A spanyol Joaquín Almunia pedig versenyügyi biztos lesz az új összetételű Európai Bizottságban - írta internetes kiadásában a Die Welt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×