INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Mint a filmekben: 27 millió forintos ékszerrablás

InfoRádió / MTI
Négy, álarcot viselő fegyveres férfi hatolt be csütörtökön egy Cartier-ékszerboltba a franciaországi Lyon központjában: kiemelték a kirakatokba kihelyezett ékszereket és órákat, majd elmenekültek.

A rabláskor az üzletben tartózkodó hat eladó és három vásárló közül senki nem sérült meg. Az anyagi kár az első becslések szerint 100 ezer euró (27 millió forint).

A kesztyűt viselő négy férfinál automata fegyverek voltak, amikor egy vaskalapáccsal betörték az ékszerbolt golyóálló ajtaját és megfenyegették a bent tartózkodó személyeket - közölték a lyoni tűzoltók.

A France Info hírrádióban egy szomszédos üzletben dolgozó szemtanú elmondta, hogy látta az utcáról, amint az egyik férfi ütést mért az ékszerbolt vezetőjének a fejére, akit utána az alkalmazottakkal együtt bezárt a páncélszobába.

A mentők megerősítették, hogy a rablók egy személyt "megpofoztak", s bár személyi sérülés nem történt, a történtek "sokkolták az embereket".

A kirakatokban található órák és ékszerek összeszedése után a fegyveresek a bolt előtt parkoló járművükkel elhajtottak. Az ékszerrablás alig néhány percig tartott.

A bolttal szomszédos építkezésen dolgozó két festő azt állította: az Audi A4-es metálszürke gépkocsival érkező ékszerrablóknál Kalasnyikov típusú fegyverek voltak.

A címlapról ajánljuk