INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Kétszer kapta el az újinfluenzát egy orvos

Infostart / InfoRádió
Egy amerikai orvos pár hónapon belül kétszer fertőződött meg az új típusú influenza vírusával.

Debra Parsons, egy nyugat-virginiai gyerekorvos először augusztusban, a fiával egy időben fertőződött meg a H1N1 vírusával.

A nő októberben ismét influenzaszerű tüneteket tapasztalt magán, amelyek még rosszabbak voltak, mint két hónappal korábban. A vizsgálatok megint kimutatták az újinfluenza vírusát a szervezetében.

A nyugat-virginiai orvosi hivatal illetékesei először szkeptikusak voltak, ám a hivatalos vizsgálatok is megerősítették, mindkét alkalommal a H1N1-gyel fertőződött meg a doktornő.

"Azt mondták, ez megtörténik minden évben a szezonális influenzával, szóval nincs ok, amiért ne fordulhatna elő a sertésinfluenzával is. Minden vírustörzs változik valamennyire" - mondta Debra Parsons egy helyi lapnak.

Az amerikai Betegség Felügyeleti és Megelőzési Központ szerdai tájékoztatóján Anne Schuchat igazgató azt közölte: nem lehetetlen, hogy egy ember kétszer kapja el a betegséget. Ennek ellentmondó véleményt fogalmazott meg Rahul Gupta, a kanawha-charlestoni egészségügyi osztály igazgatója, aki szerint ha valaki már átesett a betegségen, annak szervezetében kialakult a védettség, így az ismételt megfertőződés azt mutatja, nem jól működik az immunrendszer.

A címlapról ajánljuk