eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Mérsékelt földrengés Iránban, sok sérült

Mérsékelt, 4,9-es erősségű földrengés rázta meg szerda hajnalban Irán déli részét, 269 ember sérülését okozva, házakat rongálva meg, villany- és telefonvezetékeket vágva el - közölte az állami rádió

Bandar-Abbász déli kikötőváros lakói ijedtségükben az utcákra tódultak a földmozgás miatt. Halálesetről nincs hír, a sérültek közül 44-et kórházba vittek. A város Irán egyik fő kikötője, és nagy olajfinomítója van, amely elsősorban a hazai piacot látja el.

Irán egy szeizmikus törésvonalon fekszik, ezért gyakoriak a földmozgások: napi átlagban legalább egy enyhe rengést észlelnek az országban. Bandár-Abbászt és környékét tavaly 6,1-es földrengés érte, legkevesebb heten meghaltak, és negyvenen megsérültek. Ugyanebben a térségben 2003-ban egy 6,6-es rengés romba döntötte a történelmi Bám városát, mintegy harmincezer ember halálát okozva.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×