eur:
387.69
usd:
357.11
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Kérdés Obamához: "miért utálnak téged az emberek?"

"Miért utálnak téged az emberek?" - ezt a mellbevágó kérdést szegezte egy negyedik osztályos tanuló Barack Obama amerikai elnöknek egy lakossági fórumon csütörtökön New Orleansban.

"Az embereknek szeretniük kellene téged, Isten a szeretet" - tette hozzá bizonytalan hangon a nebuló, akihez Obama ment oda mikrofonnal a kezében, hogy megkérdezze tőle, mire kíváncsi.

"Pont erről beszélek" - mondta meglepetésében az elnök, aki némi szünet után összeszedve gondolatait kifejtette: "Hát, először is, megválasztottak elnöknek... Tehát nem mindenki utál, sokan mögöttem állnak".

Az elnök arról beszélt, hogy az utóbbi időben a televíziót nézve az embernek az a benyomása támad, hogy mindenki megőrült. "Úgy gondolom, mindezt egészséges fenntartással kell fogadni. Ennek egy része az, amit politikának neveznek. Tudod, amikor az egyik párt nyer, akkor a másik mintha szükségét érezné, hogy egy kicsit piszkáljon, hogy mindig készen állj. Szóval nem kell ezt annyira komolyan venni" - magyarázta, megveregetve a fiú vállát.

Hozzátette, hogy az emberek néha aggódnak a megélhetésük miatt, sokan veszítik el manapság nem csak állásukat, hanem az egészségbiztosításukat vagy a házukat a jelzálogválság miatt, és ezek az emberek csalódottak. "Az Egyesült Államok elnökének mindezzel foglalkoznia kell. Õ az, akit dicsérnek, ha a dolgok jól mennek, ha viszont rosszra fordulnak, akkor ő is kap szemrehányást, ez a munkájával jár" - mondta Obama, hozzáfűzve: "Tudod, én elég kemény fickó vagyok".

A lakossági gyűlésen azokkal a kritikákkal kapcsolatban, hogy kilenc hónap alatt keveset tett le az asztalra, kijelentette, hogy csak most kezdte el. Közvetve viccesnek és képtelenségnek állította be az őt érő bírálatokat, megjegyezve, akár azt is kérdezhetnék tőle: miért nem szüntette meg kilenc hónap alatt az éhezést a világon?

"Azt mondtam a kampány alatt, hogy a változást nehéz lesz elérni. A nagy változást pedig még nehezebb (...) Nem vicceltem" - húzta alá. Leszögezte, azt üzeni azoknak, akik gátolják a haladást: nem adja fel, nincs elfáradva.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×