eur:
399.29
usd:
363.94
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Amerikai rakétákat telepítenek Lengyelországba

Az Egyesült Államok, nem állandó jelleggel, Patriot típusú légvédelmi rendszert telepít jövőre Lengyelországba, és folytatja a tárgyalásokat egy új rakétavédelmi rendszerről - jelentette be Varsóban az amerikai védelmi államtitkár-helyettes.

Alexander Vershbow annak az új stratégiának a részleteiről tájékoztatta lengyelországi tárgyalópartnereit, amelynek egyik célja, hogy csillapítsa Oroszország aggodalmait. Korábban Moszkva nemtetszését váltotta ki az előző amerikai kormányzat elképzelése, hogy Oroszország területéhez közel telepítenek nagy hatótávolságú elfogó rakétákat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Strasbourgban: "az EU-nak változnia kell"

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Szólt a gazdasági versenyképességi megoldási terveiről, illetve a migrációs javaslatról. Szorgalmazta a schengeni csúcs létrehozását és a háború lezárása felé is javasolt lépéseket. Részletesen szólt Ukrajnával kapcsolatos álláspontjáról, és arról is, mi történik Európában két nappal az amerikai elnökválasztás után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×