eur:
388.82
usd:
361.2
bux:
68536.16
2024. május 7. kedd Gizella

Szegényednek a német gazdagok

A pénzügyi válság erősen megtépázta a német gazdagokat is, mert a Manager Magazin most közzétett felmérése szerint az egy milliárd eurót meghaladó vagyonnal rendelkező magánszemélyek vagy családok száma egy év alatt 122-ről 99-re zsugorodott.

A gazdasági válság sok mindent átrendezett, de a két leggazdagabb németet, akik ráadásul még testvérek is, nem tudta letaszítani trónjáról.

Az ALDI élelmiszer diszkont alapítói, a 89 éves Karl Albercht és két évvel fiatalabb öccse, Theodor továbbra is a lista élén áll összesen 34 milliárd eurós vagyonával. Mint jó testvéreknek, a vagyonuk is csaknem fele-fele arányban oszlik meg.

A többi milliárdos rangsorolása azonban erősen megváltozott, és a számuk is megcsappant - írja a Manager Magazin most kiadott különszáma, amely az ezredforduló óta minden évben kimutatást közöl a leggazdagabb németekről.

Ebből kiderül, hogy alig egy év leforgása alatt a 122-ről 99-re csökkent a milliárdosok száma, összvagyonuk értéke 12 százalékkal esett, de már ez is derűlátásra ösztönzi az érintetteket, ugyanis a válság tombolása idején a visszaesés még kereken 30 százalék volt.

A vesztesek között szerepel a Porsche család , amely a Volkswagen autógyár megszerzéséért folytatott harcban a családi vagyonból 11 milliárd eurót vesztett, valamint a Quelle alapítójának a leszármazottja, Madelaine Schikedanz, aki a közelmúltban arra kényszerült, hogy fiához költözzön - igaz, egy kastélyba - mert magánvagyonával vállalt kezességet egy időközben csődbe ment konszernért és így földönfutóvá vált.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×