eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kérdőjelek és kételyek Malina Hedvig ügyében

Malina Hedvig ügyében rengeteg a hazugság és a csúsztatás - derült ki a Markíza szlovák televízió oknyomozó riportfilmjéből.

Továbbra is rengeteg a kérdőjel és kétely Malina Hedvig ügyének kivizsgálása körül. A Markíza televízió kedd este bemutatott oknyomozó riportfilmje azt próbálta felderíteni, mennyire szavahihető az az orvosi jelentés, amelyet a főügyészség felkérése a pozsonyi Komensky Egyetem dékánja készített.

Ez a dokumentum ugyanis azt állítja, hogy a 2006 augusztusában, Nyitrán megvert diáklány arcán annak idején nem találták semmilyen friss sérülés nyomait.

A riportfilmből kiderült, hogy a támadás után a lány arcát nem is vizsgálták, hanem csupán a koponya és az agy sérüléseit akarták CT-vizsgálattal kizárni. A pozsonyi Komensky Egyetem orvosi karának dékánja által készített orvosi jelentéstől több szakértő is elhatárolódott, pedig nevük ott szerepelt a dokumentum kidolgozói között. Vrtik docens például nyíltan csúsztatásról beszélt. Az egyik pszichiáter pedig felszólította Peter Labast, hogy a nevét vegyék ki a jelentésből.

A riport arra is rámutat, hogy a támadás után törvényellenes hallgatták ki a diáklányt, mivel erős nyugtatók hatása alatt állt. Malina Hedvig lelkiállapotáról és a nyugtatók hatásáról legtöbbet az őt kezelő pszichiáterek tudtak volna beszélni, de őket sem a rendőrségen, sem a főügyészségen nem hallgatták ki, pedig a lány védőügyvédje többször is nyomatékosan kérte a szakértők kihallgatását.

A riportfilmben szót kapott az orvosi kar dékánja is, aki kitartott amellett, hogy jelentése objektív, ám arra a kérdésre, hogy több szakértő miért tiltakozott nevének feltüntetése ellen, nem tudott érdemben válaszolni. A főügyészség képviselője - arra való hivatkozással, hogy a vizsgálat még tart - nem volt hajlandó nyilatkozni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×