eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tábornokká léptették elő Mao Ce-tung unokáját

Tábornokká léptették elő Mao Ce-tungnak (Mao Zedong), a Kínai Népköztársaság alapítójának unokáját - derült ki a kínai tömegtájékoztatás híreiből.

A 39 éves Mao Hszin-jü (Mao Xinyu) a kínai hadtudományi akadémia kutatója és a katonai stratégiák szakértője. Tábornoki kinevezését még júniusban kapta meg.

Bár hivatalosan nem jelentették be Mao előléptetését, nemrégiben Hunan tartományban részt vett egy nyilvános eseményen, amelyen már új rangjelzését viselte.

Egy helyi lap azt írta, hogy ezzel a kinevezéssel Mao unokája lett a kínai hadsereg legfiatalabb tábornoka.

Mao Ce-tung 1949. október 1-jén a pekingi Tienanmen téren hirdette ki a Kínai Népköztársaság megalapítását. A 60. évforduló alkalmából nagyszabású ünnepségeket tartanak, katonai parádéval, kórusokkal, tánccal és tűzijátékkal körítve.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×