eur:
389.96
usd:
362.97
bux:
68070.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Eladják az évszázad csalójának házait

A szövetségi hatóságok eladják az 50 milliárd dolláros pénzügyi csalássorozat miatt elítélt Bernard Madoff New York-i és floridai ingatlanjait.

A 150 évre elítélt Bernard Madoff Palm Beach-i otthonát, New York-i luxuslakását és Long Island-i tengerparti házát is el akarják adni a hatóságok, hogy a befolyó összegből kompenzálják csalásának áldozatait.

A 71 éves egykori üzletember ingatlanjai értékbecslők szerint 7-10 millió dollárt érnek külön-külön. A hatóságok emellett azt tervezik, hogy Madoff hajóit is értékesítik.

Az 50 milliárd dolláros pénzügyi csalássorozatot végrehajtó egykori üzletember márciusban mind a 11 vádpontban bűnösnek vallotta magát, majd júniusban 150 év börtönbüntetésre ítélték.

A pórul járt befektetők között a nemzetközi pénzügyi világ neves szereplői mellett olyan magánbefektetők is akadnak, mint például Frank Lautenberg szenátor vagy a Philadelphia Eagles amerikai futball csapat tulajdonosa. A károsultak között van Steven Spielberg Oscar-díjas filmrendező egy jótékonysági alapja, és becsapták a Nobel-békedíjas Elie Wieselt és alapítványát is. Csak New Yorkban több mint ötezer befektető követeli vissza pénzét.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×