eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Vérfürdő az elvonón

Egy nap alatt 40 embert öltek meg Mexikóban a kábítószerrel összefüggő bűncselekményekben, egy drogelvonó klinikán például szabályos kivégzést rendeztek.

Az amerikai határon fekvő és immár hírhedté vált Ciudad Juarezben, amelyet az ország gyilkossági fővárosának is lehet nevezni, több fegyveres tört be egy alkohol- és drogrehabilitációs klinikára.

Szentanúk szerint negyed órás lövöldözésbe kezdtek, és egyenként megölték az elvonókúrán résztvevőket. Ebben az évben ez volt az ötödik támadás kábítószer-elvonó klinika ellen. A lövöldözésben 18-an haltak meg, négy túlélőt kórházba vittek és a hatóságok a bandák további támadásaitól tartanak.

Chihuahua állam, ahol Ciudad Juarez található és ahol a kartellek véres háborút vívnak a drogüzlet ellenőrzéséért, további erőszak színhelye volt. Különböző helyszíneken 21 embert öltek meg szerdán. Felipe Calderon elnök államában pedig lelőtték a helyi biztonsági főnök helyettesét.

José Manuel Revuelta alig két hete kezdte meg a munkát. A biztonsági főnök kocsiját a La Familia drogkartell által ellenőrzött Morelia város egyik negyedében tartóztatták fel. Az illetékest két testőrével együtt ölték meg. A La Familia egy volt katonákból álló félkatonai szervezettel működik együtt és eddig már több szövetségi rendőr meggyilkolásával vádolják őket.

A csoport tagjai azzal váltak hírhedté, hogy 2006-ban levágott fejekkel jelentek meg egy diszkóban.

Annak ellenére, hogy Calderón elnök 36 ezer katonát és rendőrt vezényelt ki a kartellek elleni harcra, a nyáron ismét több, brutális gyilkosság történt. 2008-ban 9600 embert gyilkoltak meg a drogokkal összefüggő erőszakban, az idén pedig már több, mint 1600-at Mexikóban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Mivel az elkövetőt hasonló bűncselekmények miatt korábban már kétszer is elítélték, a mostani eset után lehetett alkalmazni a három csapás szabályát – mondta az InfoRádióban a Győri Fellebbviteli Főügyészség szóvivője. Takácsné Karácsony Anikó hozzátette: legkorábban 25 év múlva lehetne feltételesen szabadságra bocsátani a többszörös visszaeső bűnözőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 14:15
×
×
×
×