eur:
388.83
usd:
361.46
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Halál lábmasszírozás közben

A pakisztáni tálibok vezetőjét, Baitulla Mehszúdot aközben ölték meg amerikai rakéták, hogy apósa háza tetején masszíroztatta a lábát - jelentette a CNN hírtelevízió magas rangú amerikai tisztségviselőkre hivatkozva.

Egy meg nem nevezett terrorelhárítási szakember elmondta: "több hiteles jel is utal arra, hogy (Mehszúd) halott".

A pakisztáni kormány belügyminisztere pénteken közölte, hogy Mehszúd nagy valószínűséggel életét vesztette egy amerikai légicsapásban. A pakisztáni törzsi terület egyik legtekintélyesebb parancsnoka, Hakimullah Mehszúd azonban szombaton tagadta ezt.

A CNN szerint Mehszúdot már több hete kilenc amerikai felderítőgép üldözte, és a CIA engedélyt kapott arra Barack Obama amerikai elnöktől, hogy csapást mérjen rá, ha kétséget kizáróan azonosítják.

"Szerda este megjelent egy férfi Mehszúd apósának háza tetején. Zömök alkatú volt, mint maga a tálib parancsnok is. Egy nő is ott volt, és elkezdte masszírozni a férfi lábát. A CIA ügynökei tudták, hogy Mehszúd cukorbeteg, és gyakran fáj a lába. Úgy gondolták, rábukkantak, cselekedtek, és megsemmisítették" - idézte a szakembert a tévé. Aznap nagyon meleg volt Pakisztánban, ez magyarázza, hogy Mehszúd a háztetőre ment - tette hozzá az illető.

Az amerikai hírszerzés tájékoztatta Obama elnököt arról, hogy a tálib parancsnok halála biztosra vehető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Eljöhetett a fordulat a boltokban

Eljöhetett a fordulat a boltokban

Márciusban nagyot ugrott a kiskereskedelmi forgalom, ami akár azt is jelentheti, hogy a reálbérek emelkedése nyomán megindul a lakossági fogyasztás. Ezt azonban kellő óvatossággal kell kezelni, mert az elmúlt hónapokban is láttuk már pozitív előjelű változást - például decemberben jelentőset - de ezt kijózanodás követte. A trend azonban most már egyértelműen pozitív.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 07:24
×
×
×
×