eur:
393.42
usd:
367.9
bux:
65933.27
2024. április 24. szerda György

Világszerte tüntettek Kína az ujgurok elleni politikája ellen

Törökországban összecsaptak a rendőrökkel az ankarai kínai nagykövetség előtt tüntető török és ujgur tiltakozók. A demonstrálók elítélték az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm régióban kitört zavargásokat, amelyekben 156 ember halt meg, és több mint 800-an megsebesültek. A tüntetők tojással dobálták meg a nagykövetség épületét, és transzparenseken követelték, hogy vessenek véget az ujgurok elleni kínai agressziónak.

Hágában és Berlinben ujgur tüntetők szintén kövekkel dobálták meg az ottani kínai nagykövetséget. Oslóban is voltak megmozdulások és a müncheni kínai főkonzulátus épületére pedig Molotov-koktélokat dobtak. Hágában 142 embert, Oslóban 11 tüntetőt állítottak elő.

Az ujgur tüntetések miatt megszakította hivatalos olaszországi látogatását Hu Csin-tao kínai elnök.

Urumcsiban vasárnap súlyos zavargások törtek ki, és a nyugalom azóta sem állt helyre teljesen. A helyzet tegnap is feszült volt, és a város több pontján voltak tüntetések. Han és ujgur csoportok kövekkel hajigálták meg egymást, néhányan megsérültek. A hatóságok rohamrendőröket vezényeltek az utcákra, hogy fenntartsák a rendet és kijárási tilalmat vezettek be a régió fővárosában.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Felszúrt a forint

Felszúrt a forint

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×