eur:
389.3
usd:
362.53
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Újvidék vendégül látja Európát

Háromnapos tanácskozásra érkezik tizennégy közép-európai ország államfője Újvidékre. A megbeszéléseken energetikai kérdések mellett az euróintegráció is napirenden lesz. A magas rangú vendégeket maximális biztonsági intézkedések mellett fogadják.

Európa Újvidék vendége - ezzel a főcímmel jelent meg egy szerb napilap csütörtöki száma, amely szerint nagy elismerés az ország számára, hogy fogadhatja tizennégy közép-európai állam elnökeit, a többi között az olasz, a lengyel, az ukrán, a szlovák, a cseh és a horvát államfőt.

Az elnökök tiszteletére csütörtökön este díszvacsorát adnak az újvidéki városházán, de már előtte megkezdődnek a tárgyalások. A tanácskozás a gazdaság, az energetika és az euróintegráció jegyében zajlik majd.

A pénteki plenáris ülést a vajdasági parlament nagytermében tartják, ezért a környéken lezárják a forgalmat, a lakóépületekben pedig le kell engedni a redőnyöket. Hivatalosan nem erősítették meg, de Újvidéken tudni vélik, hogy mesterlövészek is készültségben lesznek.

A rendőrség türelemre, megértésre és vendéglátókhoz illő magatartásra kérte a helyieket, akik három napig forgalomkorlátozásokra számíthatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×