eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kutyaparadicsom, valóságshow és tengerparti jégpálya várja az Olaszországban nyaralókat

A gazdasági világválság az olasz tengerpartokon is érezteti hatását, ellensúlyozására a turistaipar ötletes "vendégcsalogatókat" eszelt ki Veneto tartományban.

Bibione pédául létrehozta a Pluto strandot, ami nem más, mint egy elképzelhetetlen komforttal felszerelt, ötcsillagos kutyanyaralóhely. A 130 férőhelyes kutyaparadicsomban 140 centiméter hosszú ágyak, tussolók, nyugágyak, napernyők és vízi mentők állnak az ebek rendelkezésére - és persze egy külön, csak az ő számukra fenntartott tengerparti rész.

A létesítmény étkeztetésüket is vállalja. A bebocsátás egyetlen feltétele, hogy a négylábúak azonosító chippel legyenek ellátva. A higiénia követelményeinek áldozva a gazdák ajándékba kapnak egy kis lapátot, egy zacskót és egy pórázt.

Bibione ezen a nyáron különböző, a parti homokban tartott bajnokságokat is rendez, ahol a tenisz vagy a röplabda művelői mérhetik össze tudásukat.

A Nagy Testvér valóságshow Jesolóba látogat el. Az ott nyaralók találkozhatnak a szereplőkkel, és maguk is részt vehetnek a következő kiadás válogatásában. Lesz Miss Italia-verseny, koncertek, köztük a Planet Funk és a Chemical Brothers fellépésével.

Nagy újdonságnak számít, hogy a nemzetközi kempinget teljes egészében napelemekkel fűtik, ami nulla széndioxid-kibocsátást jelent. Kivételt csak az étterem és konyha képez.

Caorléban júliusban és augusztusban szintetikus jégen lehet korcsolyázni a tengerparton, trópusi növényzet, pálmák és virágok között. Ugyanitt a parttól 100 méterre, a vízen elhelyeznek négy lebegő platformot a napozók számára.

Cavallino Treportiban a helyi természeti ritkaságok megtekintésére gyalogtúrákat szerveznek. Az útvonalak között szerepel Lio Piccolo sziget és a lagúnák is - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×