eur:
389.63
usd:
363.04
bux:
68088.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ismerje meg a legerőszakosabb amerikai városokat!

New Orleans a legerőszakosabb amerikai város, ahol tavaly 19 ezernél több bűntényt és 208 gyilkosságot követtek el - derült ki abból a tanulmányból, amely a Kongresszus megbízásából hat szempont alapján vizsgálta a kialakult helyzetet.

A CQ Press hat szempont alapján vizsgálta, mennyire erőszakosak a legalább 75 ezres lakosú amerikai városok. A kategóriák: gyilkosság, nemi erőszak, betörés, rablás, súlyos testi sértés és járműlopás. Az adatokat a Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) bázisából szerzik.

Ennek alapján, az egy főre jutó bűncselekményeket illetően New Orleans a legerőszakosabb város - közölte Ben Krasney, a CQ szóvivője. Messze lemaradva a New Jersey állambeli Camden a második, míg harmadik helyen Detroit végzett. Az első ötbe bekerült még St. Louis és a kaliforniai Oakland.

A 220 ezer lakosú New Orleansban százezer emberre 94,7 gyilkosság jut - az országos átlag 5,6, míg az e kategóriában második indianai Garyban 73,2. "Azt hiszem, a New Orleans-iaknak van okuk az aggodalomra" - fogalmazott Krasney. A város népessége rohamosan lecsökkent a Katrina hurrikán 2005-ös támadása óta - és attól fogva emelkedik meredeken a bűnözés.

A lista másik végét - vagyis a legbékésebb és biztonságosabb város címét - Honolulu szerezte meg, amelyet New York követ, de az utolsó tízbe került be Seattle, Los Angeles és a texasi Fort Worth is.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×