eur:
394.46
usd:
370.31
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nem Oszama bin Laden áll szeptember 11-e mögött?

A Londonban élő iszlám hitszónok, Abu Hamza azt mondta a július 21-ei robbantások egyik állítólagos kitervelőjének, hogy nem Oszama bin Laden áll a 2001. szeptember 11-ei, Egyesült Államok elleni támadás mögött.

Jasszin Omar, a nyári robbantások kitervelésével vádolt egyik férfi barátja a bíróság előtt, a júliusi eset tárgyalásán azt mondta, hogy a kampókezű Abu Hamza ismeri az al Kaida vezetőjét.

Steven Bentley - aki 13 éves kora óta ismeri Jasszin Omart, aki kulcsszerepet játszott abban, hogy felvette az iszlám vallást - azt mondta: Omar támogatta az afganisztáni tálib rezsimet.

Elmondta azt is, hogy ő, Omar és egy másik állítólagos robbantó, Adel Yahya a Finsbury parkban lévő mecsetben beszéltek az egyházi vezezővel, Abu Hamzával, és amikor szóba került a szeptember 11-ei terrortámadás, Hamza azt mondta: nem hiszi hogy Oszama bin Laden áll a dolog mögött.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×