eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Eljárás alatt a tömeggyilkosok

Szerbiában nyolc rendőr ellen indult eljárás, akiket tömeges gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak. A vád szerint 1999 márciusában két koszovói albán család 48 tagját ölték meg.

A szerb rendőrség koszovói kegyetlenségei akkor kerültek nyilvánosságra, amikor Szlobodan Milosevic volt elnök bukása után a belgrádi rendőrségi kiképző központ közelében tömegsírt találtak. A sírban csaknem ezer koszovói albán holttestét találták meg - jelentette az InfoRádió újvidéki tudósítója.

Kiderült az is, hogy több mint kétezer albán holttestét szállították annak idején hűtőkocsikkal Szerbiába, ahol tömegsírokban temették el őket. Exhumálásukat már megkezdték, az elkövetők ellen azonban csak most, az események után hét évvel kezdték meg az eljárást.

Az eljárás a szerb csendőrség egykori parancsnokhelyettese és további hét rendőr ellen folyik. Bizonyítékok szerint 48 embert, két családot irtottak ki. Az áldozatok között két-három éves gyermekek és várandós nők is voltak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×