eur:
393.5
usd:
366.87
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Valószínűtlen a merénylet a nagygyűlések ellen?

Szlovákiai lapvélemények szerint nem világos mi lehet az állítólagos magyarországi bombafenyegetettség inditéka. Elemzők nem tartják valószínűnek a politikailag motivált terrortámadást a választási kampány hajrájában.

Szinte minden szlovákiai napilap kiemelt helyen foglalkozik annak lehetőségével, hogy az alvilág bombamerényletekkel készül megzavarni a magyarországi kampányt.

Az értesülést állítólag a szlovák titkosszolgálat, a SIS, a dunaszerdahelyi alvilág megfigyelése során szerezte. Elemzők szerint azonban nem egyértelmű, kell-e tartani komoly veszélytől.

A szakértő kétkedik

Ivo Samson, a Szlovák Külpolitikai Intézet szakértője arra emlékeztet, hogy a szlovák titkosszolgálat már korábban is hivatkozott kétes forrásokból származó információkra.

A mostani hír értékét azonban növeli - hangoztatta a külpolitikai elemző - hogy a magyar fél ezeket az információkat megerősítette.

Meglepőnek tartja a nyilvánosságra hozott információkat Köteles László parlamenti képviselő, a szlovák törvényhozás titkosszolgálatokat felügyelő bizottságának alelnöke.

Mint a pozsonyi Új Szónak nyilatkozta, nem tartja szerencsésnek, hogy az ilyen ügyeket a sajtó taglalja. Köteles szerint a titkosszolgálatoknak az a feladata, hogy minél több információt szerezzen, ezeket elemezze, feldolgozza és az arra hivatott szerveknek továbbítsa őket.

A járási kapitány kizártnak tartja

Bot Péter dunaszerdahelyi járási rendőrkapitány a szlovák közszolgálati rádió magyar adásának nyilatkozva rámutatott arra, hogy a dunaszerdahelyi járáshoz kapcsolódó alvilág tagjai évek óta kizárólag olyan bűncselekményeket követnek el, melyek fő célja az anyagi haszonszerzés, azért kizártnak tartja, hogy Magyarországon politikai indítékú merényletre készültek volna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×