eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Teljes napfogyatkozás Törökországban

Teljes napfogyatkozás lesz szerdán Törökországban. A természeti jelenséget több megfigyelőállomásról követik, és a NASA is élőben közvetíti honlapján. A török lakosság körében ugyanakkor riadalmat okoz, hogy korábban földrengések kísérték a napfogyatkozásokat.

A napfogyatkozás idejére több városban ideiglenes nemzetközi megfigyelőállomást hoztak létre. Az Egyesült Államok űrkutatási központja, a NASA pedig élőben közvetíti a jelenséget honlapján.

A ritkaságnak a turizmus is nagyon örül. Az elmúlt napokban ugyanis több mint 100 ezer látogató érkezett Törökországba. Főleg Nagy-Britanniából, Németországból és Japánból utaztak ide a turisták.
Sokan viszont menekülnek a jelenség elől.

Terjednek a rémhírek, amelyek szerint a napfogyatkozást földrengés követi. Utoljára 1999-ben sújtotta földrengés az országot, amelyet szintén teljes napfogyatkozás előzött meg.

Azokból a városokból, ahol teljes napfogyatkozás látható, több ezer ember menekült biztonságosabbnak vélt területekre. A tudósok persze mindenkit megnyugtatnak, hogy a két esemény között semmilyen összefüggés nem volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×