eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Irán megmakacsolta magát

Nem született megállapodás az Európai Unió és Irán képviselőinek bécsi találkozóján az iráni atomprogramról - közölte a német külügyminiszter.

Frank-Walter Steinmeier elmondta: az Európai Unió a további tárgyalások előfeltételének tekinti az urándúsítással összefüggő mindenfajta iráni tevékenység beszüntetését.

A német külügyminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy alig maradt idő a kompromisszumra, mert a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) kormányzótanácsa hétfőn Bécsben ülést kezd.

Ezen várhatóan arról döntenek, hogy a szervezet az ENSZ Biztonsági Tanácsához fordul az iráni atomprogram miatt.

A NAÜ már február elején döntött arról, hogy tájékozatja a Biztonsági Tanácsot az iráni atomprogramról. A kormányzótanács megbízta Mohamed el-Baradei NAÜ-főigazgatót, hogy állítson össze újabb jelentést az iráni atomprogramról.

Ezt tárgyalja meg a kormányzótanács hétfőn kezdődő bécsi ülésén, és ennek alapján dönt arról, hogy Biztonsági Tanács elé utalja-e az ügyet.

Közben egy orosz diplomata azt mondta: a moszkvai orosz-iráni tárgyalásokon elért részeredmények alapján elkerülhető az iráni atomdosszié átadása az ENSZ Biztonsági Tanácsának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×