eur:
370.95
usd:
344.73
bux:
46850.16
2023. június 1. csütörtök Tünde

Sztrájk miatt kimaradt a távfűtés Szerbiában

Az energiaszolgáltató figyelmeztető sztrájkja miatt a bánáti Nagybecskereken két napig nem volt távfűtés. Elképzelhető hogy Újvidéken is szüneteltetik a szolgáltatást.

Az illetékes miniszter szerint a gázpótló kőolajszármazékokból elegendő van, és szükség esetén a villanygazdaság is besegíthet.

Az áramtermelők viszont egy hete figyelmeztető sztrájkban kezdett, és 10 százalékkal csökkentették a termelést.

A szerbiai gázszolgáltató közvállalat igazgatója szerint ok nélkül késleltetik azt a rendeletet, amely kötelezné a villanytelepeket, hogy segítsenek be a távfűtésbe. Elmondta azt is, hogy a vállalat nem 18 millió, hanem csak 600 ezer dollárral tartozik a MOL Rt.-nek, ez pedig nem hátráltatja az együttműködést.

Szerbia több pontján jelenleg – 12 fok van, így a 100 ezer lakosú Nagybecskereken és a 350 ezres Újvidéken is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Az amerikai képviselőház szerdán késő este megszavazta az adósságplafon felfüggesztéséről szóló törvényjavaslatot, és ezzel a szenátus elé terjesztette azt. A lépés óvatos optimizmust hozott a piacokra, az ázsiai tőzsdék jellemzően emelkedtek, és az európai börzéken is mérsékelt emelkedés látszott, és az USA-ban is javult a hangulat. A hazai részvénypiacon a magyar kormány tegnap este bejelentett lépéseire reagált a magyar tőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×