eur:
392.41
usd:
365.88
bux:
66651.92
2024. április 25. csütörtök Márk

Szigorú ellenőrzések a határokon

Szerbia déli határátkelőhelyein szigorú ellenőrzéssel próbálják megakadályozni, hogy Törökországból bejusson a madárinfluenza vírusa.

A belgrádi hatóságok szerint a szerda éjjel bevezett intézkedéseknek köszönhetően minimális a veszélye annak, hogy a madárinfluenza átterjed Szerbia-Montenegróra is.

A Törökországból érkező, vagy visszatérő emberek egy hétig orvosi felügyelet alatt állnak, a tojást és a nyers baromfihúst a határon elkobozzák, majd megsemmisítik.

Törökország egyre több területéről érkezik jelentés madárinfluenzásás szárnyasokról. Eddig 25 tartományban diagnosztizálták a vírust, és 280 ezer baromfit pusztítottak el a hatóságok.

Az iráni hatóságok több mint 50 ezer baromfit vágatnak le a törökországi madárinfluenza-járványtól fenyegetett 15 kilométeres határ menti övezetben.

Az állategészségügyi hivatal illetékese elmondta, hogy a Nyugat-Azerbajdzsán tartományban élő gazdákat kártalanítják.

Az iráni hatóságok megelőző intézkedésként a múlt héten már elrendelték a Gürbulak török-iráni határátkelőn át az iszlám köztársaságba lépő járművek fertőtlenítését, vasárnap pedig felszólították az iráni állampolgárokat, hogy ne utazzanak Törökországba.





KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×