eur:
395.51
usd:
372.39
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Csúcstalálkozó az iráni válság megoldására

Január harmadik hetében Londonban tanácskoznak a vitatott iráni atomprogram legújabb fejleményeiről Oroszország, Kína és az Egyesült Államok képviselői - jelentette be az orosz külügyminiszter.

Az orosz diplomácia vezetője, Szergej Lavrov azt mondta: értékelni kívánják a helyzetet azután, hogy Irán kedden több atomlétesítményéről levette a pecsétet, és közölte, hogy újraindítja a nukleárisfűtőanyag-gyártással összefüggő kutatómunkát.

Az iráni fejleményekről csütörtökön Berlinben tárgyalnak Németország, Franciaország és Nagy-Britannia külügyminiszterei; korábban Jack Straw, a brit diplomácia irányítója azt mondta: valószínű, hogy az ügy ENSZ Biztonsági Tanácsa elé kerül.

Az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója, Rónaki József az InfoRádiónak azt mondta: annak ellenére, hogy a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség felügyelői jelen vannak Iránban az újonnan megnyitott urándúsítással is foglalkozó laboratóriumban, nem zárható ki, hogy végeznek olyan tevékenységet az országban, amely atomfegyver gyártását teszi lehetővé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 20:19
×
×
×
×