INFORÁDIÓ 
2020. február 27. csütörtök
Edina

Törökország ellenőrizheti Irak északi részét

Infostart / InfoRádió

Török lapértesülés szerint az Egyesült Államok azt tervezi, hogy a decemberi iraki választások után kivonja katonai erőit az arab ország északi részéből. Az Aksam című napilap azt írta keddi számában: nem zárható ki, hogy Törökország veszi át a terület biztonságának ellenőrzését. Hétfő óta a török fővárosban tárgyal Porter Goss, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség igazgatója.

Egy másik török lap, a Hürriyet értesülése szerint az Egyesült Államok korszerű technikai eszközöket és fegyvereket ad Törökországnak, hogy segítse a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt észak-iraki területről átszivárgó osztagai ellen vívott harcát. A török igazságügyi miniszter és kormányszóvivő nyilatkozatából kiderül, hogy Ankara hírszerzési információk átadását is reméli az Egyesült Államoktól.

Ankara és Washington terroristaszervezetnek tekinti az önálló kurd államért harcoló, illegalitásban működő törökországi kurd pártot.

Porter Goss elsősorban a török hírszerzés vezetőivel tárgyal Ankarában, de fogadja őt Recep Tayyip Erdogan kormányfő is.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018