eur:
393.18
usd:
362.76
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: Pexels.com

Még hatékonyabb lehet a Liszt Ferenc reptér működése

A hatékonyabb és versenyképesebb szolgáltatások érdekében egyesíti tevékenységeit az Airport Service Budapest Zrt. (AS Budapest) és a Menzies Aviation Hungary Kft., és egy vállalatként biztosítják a földi kiszolgálást, az árufuvarozási és a lounge szolgáltatásokat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren; a tranzakciót a versenyjogi hatóságnak még jóvá kell hagynia.

Az AS Budapest Zrt. 35 százalékos tulajdoni részesedést szerzett a Menzies Aviaton Hungary Kft.-ben. A társaság neve marad Menzies Aviaton Hungary Kft.

A közleményben ismertetik, hogy az AS Budapest több nagy légitársaság földi kiszolgálója a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Tevékenységi körébe tartozik az utas-, légiáru- és repülőgép-kiszolgálás, de ellát repülésbiztonsági és egyéb reptéri szolgáltatásokat is, például a Skycourt Lounge üzemeltetését.

A Menzies Aviation Hungary Kft. komoly ügyfélkörrel, erős nemzetközi háttérrel rendelkezik anyavállalata, a Menzies Aviation révén, amely a világ legnagyobb reptéri földi kiszolgálója az országok, repülőterek és repülőgépek számát tekintve.

Nyilvánosan elérhető céginformáció szerint a Menzies Aviaton Hungary Kft. 2022-ben 6,8 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző évi 3,4 milliárd forint után. Az adózott eredménye 2022-ben 392 millió forint volt, az egy évvel korábbi 472 millió forintos veszteséggel szemben.

Az Airport Service Budapest Zrt. 2023-ben 7,3 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt könyvelt el az előző évi 7 milliárd forinthoz képest, az adózás előtti eredménye tavaly 1 milliárd mínuszt mutatott az előző évi 692 millió negatív eredménnyel szemben.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvényt Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×