eur:
396.47
usd:
368.96
bux:
69661.21
2024. június 20. csütörtök Rafael
Fotó: Audi Hungária
Nyitókép: Audi Hungária

Budapest Automotive Summit: ki lesz a falkavezér az autóiparban?

A nemzetgazdasági miniszter nyitja meg csütörtökön az első Budapest Automotive Summit autókereskedelmi fórumot.

Az egész napos szakmai konferencia két nagyobb szekcióból áll, délelőtt az autóipar globális eseményeiről tartanak előadásokat, délután a hazai autókereskedelmet érintő kérdéseivel foglalkoznak az előadók – mondta Bujáki Zsolt az InfoRádióban.

Az eseményt a fővédnök Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter nyitja meg, a házigazda MOL képviseletében Bacsa György ügyvezető igazgató tart előadást. A fórum alapító főszervezője a délelőtti programokból két pontot emelt ki, az egyik a Válaszuton az autóipar című előadás, amelyben a Mckinsey tanácsadó cég egy Németországban nemrég bemutatott friss autóipari tanulmányt ismertet, a másik Feledy Botond külpolitikai szakértő beszámolója, ami az európai autóipar kilátásait elemzi az uniós politika szemszögéből.

A hazai piaci helyzettel kapcsolatos programpontok közül a Ki lesz az új falkavezér? című kerekasztal-beszélgetésre hívta fel a figyelmet a főszervező.

„Nem triviális az, hogy a következő időszakban a hagyományos értékesítési szereplők, importőr, márkakereskedés, flottaértékesítők ugyanúgy viszik tovább a bizniszt, valószínűleg átalakulások lesznek, azt a kérdést dobjuk be, hogy ki lesz a legdominánsabb szereplő, hogy milyen lesz a piac újraosztása˜ – mondta Bujáki Zsolt.

A szervezők vendégként a magyar autókereskedelem legmeghatározóbb szereplőit, gépjármű-importőrök, autókereskedők, flottások, finanszírozó cégek és a biztosítók képviselőit várják. A Budapest Automotive Summit fórumon átadják az Év Magyar Autója díjat is. A további részletekről itt olvashatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.20. csütörtök, 18:00
Demkó Attila
a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×