eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: vezess.hu

Fél lábára sántít a hazai használtautó-piac

A JóAutók.hu tájékoztatása szerint márciusban mintegy 12 százalékkal kevesebb import használt személyautó kapott hazai rendszámot. Ugyanakkor az újautó-eladások száma az első negyedévben több mint 7 százalékkal nőtt.

A használtautó-piac két lába, a belföldi tranzakciók száma és az import használtautók forgalomba helyezéseinek száma élesen eltért egymástól az első negyedévben - mondta az InfoRádióban a JóAutók.hu vezérigazgatója.

"Amíg előbbi rekordokat döntöget havi szinten, addig az importszám nem bír elmozdulni arról a mélypontról, ahová az elmúlt évben beesett, a márciusi 8500-as szám eléggé erős visszaesést mutat az előző hónapok 9 ezres darabszámaihoz képest is" - fogalmazott Halász Bertalan.

Elmondta azt is, hogy a behozott használt autók között a legnépszerűbb márka továbbra is a Volkswagen 12,8 százalékos részesedéssel, amelyet az Opel követ, hajszálnyival előzve a Fordot.

Majd a prémiummárkák következnek, az Audi, a BMW és a Mercedes.

"Az adatok tavaly márciushoz képest szebb képet mutatnak, 7 százalékos emelkedés látszik negyedéves szinten is. Az importált használtautóknál tapasztalható csökkenést is beleszámítva is összejött azért 2 százaléknyi plusz, valóban nagyobbat növekedett az új autó forgalombahelyezések száma" - összegzett.

De ott is egy alacsony bázis volt 2023 – tette hozzá a JóAutók.hu vezérigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×