eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Jar with freshly harvested liquid honey on the old wooden table. Selective focus.
Nyitókép: Mindstyle/Getty Images

Lekerült egy ukrán termék a magyar „feketelistáról”

Újra érkezhet ukrán méz Magyarországra.

Egy hétfő este a Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében ismét lehetővé vált, hogy Magyarország ukrán mézet importáljon – vette észre a 24.hu. A döntés értelmében „hatályát veszti az Ukrajnából származó egyes mezőgazdasági termékek fuvarozásával kapcsolatos intézkedésekről szóló 130/2023. (IV. 18.) Korm. rendelet 1. mellékletében foglalt táblázat 8. sora”.

A fent nevezett rendelet múlt év szeptemberében 24 termékcsoport – szarvasmarha, sertéshús, juh-, vagy kecskehús, baromfihús, tojás, méz, zöldség, búza, rozs, árpa, kukorica, hajdina, köles, gabonaliszt, olajrepce, napraforgómag, ropogós kenyér, zöldség és bor – behozatalát tiltotta meg Ukrajnából. A mellékletének 8. sorában a „természetes méz” olvasható.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×