eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Nyitókép: Thibault Penin/Unsplash

Bajban a Spotify, kemény lépésre kényszerül

Idén harmadjára bocsát el dolgozókat a Spotify, de eddig ez a legnagyobb leépítés a cégnél, nagyjából 1500 főt érinthet.

A dolgozói állománya csaknem 17 százalékát bocsájtja el a svéd zenei streamingcég, a Spotify – írja a hvg.hu. Erről Daniel Ek, a vállalat vezérigazgatója tájékoztatta a dolgozókat egy belsős üzenetben, de később egy nyilvános blogbejegyzést is szántak a bejelentésnek. Idén ez már a harmadik leépítési hullám a cégnél.

A döntést az alapító azzal magyarázza, hogy a megfelelő méretű dolgozói állomány kulcsfontosságú a cég számára, hogy szembenézhessen „az előtte álló kihívásokkal”. Okként jelölte meg a lassú gazdasági növekedést, valamint a növekvő tőkeköltségeket is.

Az érintetteket még a hétfői nap folyamán tájékoztatják az elbocsátásukról, és többhavi végkielégítésre is számíthatnak.

A leépítés körülbelül 1500 ember elküldését jelentheti. Januárban körülbelül 600, júniusban pedig nagyjából 200 munkavállalótól vált meg a streamingcég.

Címlapról ajánljuk
A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

Még el sem kezdődött, de már egyre többen érdeklődnek a kormány márciusra meghirdetett lakásbiztosítási kampánya iránt, ami azt jelzi, hogy megmozdulhat a piac – mondta az InfoRádióban a CLB Független Biztosítási Alkusz kommunikációs igazgatója. Németh Péter emlékeztetett: március 1. és március 31. között bárki felmondhatja, illetve lecserélheti a lakásbiztosítását, függetlenül attól, hogy mikor van a szerződése évfordulója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Orosz közlés szerint Ukrajna vasárnapra virradó éjjel összesen 38 drónnal támadta a Krím félszigetet. Feodoszija kikötőjében több robbanást is lehetett hallani, a közúti forgalmat korlátozták a környéken. Értesülések szerint Ukrajna európai szövetségesei több mint egymillió tüzérségi lőszert szállíthatnak le a megtámadott országnak tavasszal. Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok elismerte, hogy az Avgyijivka szektorban szolgáló egyes parancsnokok téves számításai befolyásolták a védelmi állások stabilitását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×