eur:
390.71
usd:
365.02
bux:
68240.73
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Facebook/Tesla

Hasít a Tesla, de Kínában szokatlan lépésre szánta el magát a cég

A Tesla amerikai elektromosautó-gyártó rekordszámú autót szállított le 2023 első negyedévében.

A Tesla 440 808 autót gyártott az első három hónapban, és 422 875-öt szállított le, 36 százalékkal többet az előző év azonos időszakinál és 4 százalékkal többet az előző negyedévinél.

Az eladások bővülése negyedéves összehasonlításban az erősödő verseny miatti jelentős árcsökkentések ellenére viszonylag szerény maradt a bizonytalan gazdasági kilátások közepette.

A Tesla januárban három hónapon belül másodszor csökkentette autóinak árát Kínában, amely a világ legnagyobb elektromosjármű-piaca, és ahol egyre élesedik a verseny a gyártók között. Ezt megelőzően már októberében is mérsékelte a kínai piacra szánt elektromos autóinak árát, hogy versenyképes maradjon a gyorsan növekvő kínai gyártókkal, valamint az országban jelenlétüket növelő hagyományos autógyártókkal szemben.

A Tesla az év első hónapjában világszerte 20 százalékkal csökkentette árait,

miután kiszállításainak tavalyi növekedése elmaradt az előzetes várakozásoktól. Tavaly a Tesla járműkiszállítása 40 százalékkal, 1,31 millió darabra nőtt, míg a járműgyártása 47 százalékkal 1,37 millióra emelkedett, 2021-ben azonban a kiszállítás csaknem duplájára ugrott, 2020-ban pedig több mint négyszeresével nőtt.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója január végén azt mondta, hogy a vállalat az idén akár 2 millióra is növelheti a kiszállított autók számát.

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×