eur:
370.83
usd:
344.54
bux:
47163.66
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
29 July 2022, Bavaria, Rosenheim: A pump nozzle is stuck in the filler neck of a car at a gas station.  Anyone who wants to save money at the gas station while on vacation abroad will have to part with old rituals this summer. After all, filling up on the other side of the border is no longer as profitable as it used to be, and in some cases has become a minus business. Photo: Uwe Lein/dpa (Photo by Uwe Lein/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Uwe Lein/picture alliance via Getty Images

Hosszú idő után áttör egy nagy lélektani határt a gázolaj, de a benzinesek megint rosszul járnak

A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal emelkedik pénteken, a gázolajért viszont bruttó 4 forinttal fizetnek a benzinkutak kevesebbet a nagykereskedőnek.

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra, szerdára bejelentett - írja a holtankoljak.net.

Tekintettel az éppen aktuális átlagárakra, pénteken az alábbi átlagárakat tapasztalhatjuk:

  • 95-ös benzin átlagára most 609 Ft/liter, péntektől várhatóan 617 forint/liter.
  • Gázolaj átlagára 603 Ft/liter, péntektől várhatóan 599 Ft/liter.

Így a gázolaj átlagára hosszú idő után - a hatósági árat leszámítva - újra 600 forint alá csökken, és jelentősen olcsóbb lehet, mint a benzin.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Az új EU-s harcban újjáéledhet a lengyel-magyar szövetség

Az új EU-s harcban újjáéledhet a lengyel-magyar szövetség

Lengyelországot és Magyarországot az Európai Parlament bírálja az igazságszolgáltatás függetlenségével és az uniós jog betartásával kapcsolatos aggályok miatt. De míg Magyarország a képviselők elfoglaltak egy elítélő állásfoglalást, hogy az Orbán-kormány 2024 második felében ne tölthesse be a soros elnökséget, addig Varsó egyelőre megúszta ezt. Viszont Mateusz Morawiecki is elfogadhatatlannak tartja a keménykedést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×