eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
29 July 2022, Bavaria, Rosenheim: A pump nozzle is stuck in the filler neck of a car at a gas station.  Anyone who wants to save money at the gas station while on vacation abroad will have to part with old rituals this summer. After all, filling up on the other side of the border is no longer as profitable as it used to be, and in some cases has become a minus business. Photo: Uwe Lein/dpa (Photo by Uwe Lein/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Uwe Lein/picture alliance via Getty Images

Hosszú idő után áttör egy nagy lélektani határt a gázolaj, de a benzinesek megint rosszul járnak

A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal emelkedik pénteken, a gázolajért viszont bruttó 4 forinttal fizetnek a benzinkutak kevesebbet a nagykereskedőnek.

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra, szerdára bejelentett - írja a holtankoljak.net.

Tekintettel az éppen aktuális átlagárakra, pénteken az alábbi átlagárakat tapasztalhatjuk:

  • 95-ös benzin átlagára most 609 Ft/liter, péntektől várhatóan 617 forint/liter.
  • Gázolaj átlagára 603 Ft/liter, péntektől várhatóan 599 Ft/liter.

Így a gázolaj átlagára hosszú idő után - a hatósági árat leszámítva - újra 600 forint alá csökken, és jelentősen olcsóbb lehet, mint a benzin.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×